söndag 29 maj 2011

Trevligheter

Parallellt med min resa ner/upp/framåtillbaka i vansinnet händer trevliga saker också. Som finbesök från Sverige i form av A:s bror, brors flickvän (eller sandra och hennes pojkvän som även råkade vara a:s bror) och deras lilla griskulting:



Kultingen var mest fascinerande att betrakta. Gjorde man det tillräckligt länge uppstod snart ett mönster: 1. Kultingen glad och på G


...vilket snabbt ledde till att hon omgavs av en grupp beundrande kineser. Detta inträffade iofs även när kultingen sov, grinade, bajsade eller såg väldigt människotrött ut. För kineser finns inga trötta barn eller barn med integritet, det finns bara "barn som man får peta, klappa och skrika på OCH lyfta ur vagnen och springa iväg med!??" Att de på detta foto ser ut att hålla sig på sin kant är en lögn och ingenting annat


2. Kultingen somnar


3. Mamma och pappa fikar
4. Kultingen vaknar, gråter och sedan: 
1, 2, 3 osv runt runt runt


Orsaken till att vi omgavs av så mycket vatten var att vi besökte en ö. På ön fanns ca 1000 tempel med gulklädda munkar samt mysiga gator som kantades av något som kändes som fiskebodar. Där kunde man äta ris och grönsaker eller köpa buddhistiska radband. Ett skönt avbrott mot alla enorma marmorbyggnader som kineser älskar att smälla upp på platser där det tidigare stått fina, gamla hutongkvarter eller nåt mysigt litet tempel.

Idag åkte A och finbesöket till Shanghai för att shoppa och götta sig innan de åker till sverige på tisdag. Undertecknad sitter ensam och sorglig på nåt café och känner sig trött och jävlig. Fantiserar om att någon kommer fram till mig och säger fan va snygg du är eller nåt annat bekräftande. Tillochmed "schyssta rattar" skulle funka uppiggande nu. Eller ba.... "hej?"

2 kommentarer: