söndag 20 februari 2011

Happy new year

Hejdå kinesiska nyåret du var mig en fet jävla bitch att handskas med!


Typ såhär såg det ut: På alla gator, utanför affärer pubar och restauranger, mellan bostadshus, på trottoarerna stod grupper med fnissande pojkar i åldrarna 5-65 år och sköt raketer. Eller smällde av smatterband som får svenska motsvarigheten att likna.... ja nåt litet meningslöst fjant. Som Tobias Billström ungefär. Kvinnor sågs mest småpringa gatorna fram med händerna tryckta över öronen.


Ett tag gick vi runt på gatorna och insöp de spännande kulturyttringarna, log och kände oss spännande, internationella, kulturella och allt det där men efter att nästan ha trampat på ett par enorma smällare och fått kroniska pip i öronen återuppväcktes det latenta, slumrande hatet. Gick därefter omkring med impulsen att väsa åt folk eller kanske, i sympati med stadens alla hundar, bita någon i armen. Köpte souvenirer istället


Som små kaniner. För nu är det kaninens år i Kina.


Kinesiska nyåret började 3 februari och varade i typ två veckor. Under denna tid var sjukhusen överfulla och luften var tjock av spännande tungmetaller. Men maten var god och trafiken stillsam!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar